Vanavond stond bij Spaarkas D’n Timmer volledig in het teken van warmte, gezelligheid en smaak. De leden verzamelden er voor de jaarlijkse wedstrijd “Soeptrien van ’t jaar”, een traditie waarbij deelnemers hun beste zelfgemaakte soep presenteren. Elke deelnemer bracht minstens twee liter versgemaakte soep mee, waarna een jury van vijf vrijwilligers zich over de inzendingen boog. Maar ook alle aanwezigen proefden van de soepen. In totaal werden negen soepen ingeschreven, allemaal met hun eigen stijl, karakter en creativiteit.
De overwinning ging overtuigend naar Mariejan, die de jury wist te verrassen met haar originele spinnensoep. Ze maakte een rijke tomatensoep op basis van Maredsous, waarin ze “spinnen” van gekruid gehakt en zwarte pasta verwerkte. Het gehakt werd op smaak gebracht met kruiden van de chef, vertelt ze. “Mijn man en ik zijn allebei hobbykok en maken elke dag soep. Dan probeer je al eens iets anders.” De knipoog van de soep met lekkere spinnen zat volledig in de ingrediënten en het speelse concept.
Ook de andere deelnemers brachten heel wat variatie en creativiteit mee. Zo waren er onder meer boereminsoep, een roestige soep van Carine en een bijzondere creatie van Geert, die uitpakte met Zusterliefde op Catalaanse wijze met balas. Daarnaast proefden de aanwezigen nog andere verrassende soepen, waaronder tomatensoep met balletjes “maar toch anders”, Spicy Spicy Creamdream, Soeptimist Soepidoupi Deluxe, K4-soep en Love soep. Het maakte de avond bijzonder gevarieerd en sfeervol, met telkens nieuwe smaken en originele combinaties.
Na het proeven maakte de jury haar top drie (foto) bekend. Mariejan werd verkozen tot Soeptrien van ’t jaar, gevolgd door Elly H. met haar Spicy Spicy Creamdream op de tweede plaats. De derde plaats ging dit jaar naar Matthy, die indruk maakte met zijn K4-soep.
De wedstrijd groeide opnieuw uit tot een hartverwarmende activiteit waarbij smaak, creativiteit en samenhorigheid centraal stonden. De leden van Spaarkas D’n Timmer genoten van de avond, die uitmondde in een gezellige en culinaire samenkomst. De organisatie kijkt nu al uit naar de volgende editie, die ongetwijfeld opnieuw voor fijne ontdekkingen zal zorgen.
Reactie plaatsen
Reacties